Restaurant 1487 is dinsdag 21 maart extra geopend om te koken voor het goede doel.
De gehele opbrengst en fooi van deze avond gaat naar Syrië en Turkije.
-> Ontvangst met Cava of alcoholvrij aperitief en een welkomshapje
-> Amuse van de chef
-> 3 gangen chefsmenu, het dessert met een Syrische knipoog
-> Inclusief passende wijnen of alcoholvrije sappen en tafelwater
-> Afsluitend koffie/thee met huisgemaakte friandises
Volledig verzorgd voor €75,- per persoon
Buiten dit arrangement om kunt u deze avond ook gewoon van onze menukaart kiezen, ook dan gaat de opbrengst naar het goede doel.
Dit idee is ontstaan door een oud-collega van onze sommelier Koen, de Syriër Vahe Amroian. Hij is een aantal jaar geleden gevlucht uit Syrië en woont inmiddels zeven jaar in Nederland. Hij wilde de Nederlandse taal leren en begon met vrijwilligerswerk in de horeca. Ondanks zijn taalbarrière en na uren studeren kwam hij met zijn koksdiploma op zak terecht in Michellinsterren restaurants zoals ‘Het Koetshuis in Bennekom’, ‘Kasteel Heemstede in Houten’, ‘Schloss Schauenstein in Fürstenau – Zwitserland’.
Zijn thuisland is Syrië en daardoor is hij extra geschokt over de aardbeving in Syrië en Turkije. Hij wil iets doen voor de mensen in zijn thuisland, waar ook zijn directe familie is getroffen. Dit wil hij doen middels een actie voor War Child. War Child werkt al jaren in Syrië. Zij hebben de expertise en het netwerk van lokale partners zodat zij snel in actie kunnen komen. Met psychosociale noodhulp, voedsel en kleding voor kinderen die alles zijn kwijtgeraakt. Bovendien zorgen zij voor veilige plekken waar ze op adem kunnen komen. Voor nu en straks, want War Child laat deze kinderen niet in de steek. Vahe wil samen met War Child ervoor zorgen om een naschok bij duizenden kinderen te voorkomen en ook hun dromen op den duur te laten uitkomen. Help jij mee?
Op deze avond is Vahe zelf aanwezig om kort zijn verhaal te doen en een typisch traditioneel Syrisch dessert te maken.
Dit alles is mede mogelijk gemaakt door de sponsering van onze leveranciers. Waarvoor enorme dank!
De Goede & De Stout | Nederland | Vuurzee (degoedeendestoute.nl)
Peter Meijrink – vinoloog en wijndocent – Wijnkoperij Meijrink
Vinos i Cavas – beber es un placer
Ons team – Restaurant 1487 – Voor het doneren van hun fooi op deze avond.