Onlangs bracht een groep kinderen van BSO ‘het Talent’ in Zevenaar een bezoek aan het gemeentehuis in Zevenaar. Dit in het kader van Wereldwijs, de nieuwste pijler van Kinderopvang Zonnekinderen. Ze werden ontvangen door Liesbeth van de Weerdhof, die de rondleiding verzorgde. Vooraf hadden de kinderen een opdracht voorbereid: “ Wat zou een leuk cadeau zijn voor nieuwe inwoners van de gemeente Zevenaar?” Na de presentatie van hun opdracht door middel van een prachtige, zelfgemaakte collage met ideeën startte de rondleiding. Eerst bezochten de kinderen HAL12, het deel waar de publieke en culturele voorzieningen van de gemeente zijn en worden gevestigd. Liesbeth vertelde vol enthousiasme over de geschiedenis van het gebouw. Moeilijk voor te stellen dat hier meer dan 100 jaar lang een sigarettenfabriek heeft gestaan! Daarna mochten de kinderen het gemeentehuis zelf bekijken. Liesbeth legde uit welke afdelingen er allemaal zijn en wat daar gedaan wordt. Vervolgens was het tijd om burgermeester Luciën van Riswijk zelf te ontmoeten. Ondanks zijn drukke agenda had hij tijd vrijgemaakt om de kinderen van het Talent te ontmoeten. Natuurlijk werd de ambtsketen tevoorschijn gehaald en mocht iedereen even voelen hoe zwaar deze wel niet was. De kinderen stelden volop vragen en gingen ter afsluiting op de foto met de burgermeester. Na afloop van de rondleiding was het al weer tijd om af te sluiten en terug te gaan naar de BSO. De kinderen waren heel enthousiast over het leerzame en interessante bezoek. Gemeente Zevenaar, hartelijk dank voor de hartelijke ontvangst en leuke rondleiding!
De nieuwste pijler in het activiteitenaanbod van de BSO van Zonnekinderen heet Wereldwijs. Wereldwijs staat voor beleven, ervaren en ontdekken en is bedoeld voor kinderen van 9 jaar en ouder. Binnen Wereldwijs gaan kinderen op ontdekking binnen bedrijven en maatschappelijke organisaties: hoe gaat het er aan toe op een bedrijf en welke werkzaamheden hebben de mensen daar? Wereldwijs ondersteunt kinderen in het ontdekken van hun talenten en wakkert hun interesses aan.
Uniek aan Wereldwijs is dat we actief bedrijven en maatschappelijke instellingen betrekken bij de totstandkoming van het aanbod. Dit kan via ouders, familie of bestaande contacten. ‘Samen kunnen we meer’ is het uitgangspunt bij Wereldwijs.