De Inpakcentrale in Zevenaar is een arbeidsmatige dagbestedingslocatie van Zozijn. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In een ontspannen en prettige werksfeer kunnen zij hun kwaliteiten zinvol inzetten en zich verder ontwikkelen. “De cliënten, die bij ons medewerkers zijn, doen hun werk voornamelijk zittend. Daarom organiseren we twee keer per week beweeg- en sportactiviteiten. Daarvoor zoeken wij een aantal enthousiaste, sportieve vrijwilligers die ons hierbij kunnen ondersteunen”, vertelt Iris Ankersmit, coördinerend ondersteuner bij de Inpakcentrale.
Iris: “Voor veel van onze medewerkers is sporten en bewegen niet vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld vanwege hun verstandelijke of lichamelijke beperking en de extra begeleiding die zij nodig hebben. Daarom doen wij op dinsdag- en donderdagmiddag een uur bewegingsspellen buiten. Zoals bijvoorbeeld voetballen, bal overgooien en tennissen. De focus ligt hierbij op samen gezellig bewegen, waardoor het voor medewerkers ook een leuke onderbreking van hun werkzaamheden is. Daarnaast leren zij zo ook andere collega’s kennen.”
Samen bewegen is gezellig
Ook voor Chanella, een van de 35 medewerkers van de Inpakcentrale, zijn deze beweegactiviteiten heel belangrijk: “Ik ben erg gelukkig met mijn werk hier. Ik vind het sporten heel ontspannend en fijn, en ik vind het gezellig om dat samen met mijn collega’s te doen.”
Vrijwilligers gezocht voor sport- en beweegactiviteiten
Om de sport- en beweegactiviteiten te kunnen organiseren, is de Inpakcentrale afhankelijk van vrijwilligers die dit met de medewerkers willen doen. Ben je sportief, inlevend en leg je makkelijk contact? En ben je op dinsdag of donderdag van 13.00 – 14.00 beschikbaar? Neem dan contact op met Iris Ankersmit op 06 22 40 06 38 of via i.ankersmit@zozijn.nl.
Over Zozijn
Zozijn biedt liefdevolle en vakkundige zorg, ondersteuning en begeleiding aan:
- kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen;
- volwassenen met een beperking en
- volwassenen, kinderen jongeren met niet-aangeboren hersenletsel.
Zodat zij tot bloei komen, zich kunnen ontwikkelen en mee kunnen doen in de samenleving.