woensdag, juli 17, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioOndernemerscentrum Westervoort wordt feestelijk geopend

Ondernemerscentrum Westervoort wordt feestelijk geopend

Zaterdag 8 april 2017 om 13.00 uur opent de gemeente Westervoort het ondernemerscentrum voor Westervoortse ZZP-ers en andere organisaties in de voormalige basisschool aan de Uitterweert. Bij de opening biedt het gebouw onderdak aan zeven lokale ondernemers, de lokale afdeling van thuiszorgorganisatie Sensire, het lokale postverdeelpunt van PostNL en het zogeheten Deltahuis dat Westervoorters met een bijstandsuitkering naar nieuw betaald werk begeleidt. Met deze huurders is het gebouw op dit moment voor 85% bezet.

Het schoolgebouw aan de Uitterweert kwam als gevolg van de recent doorgevoerde herhuisvesting van de Westervoortse basisscholen leeg te staan. Het college van burgemeester en wethouders heeft via het coalitieakkoord het doel gesteld om meer aandacht te besteden aan de behoeften van het snel gegroeide aantal ZZP-ers in de gemeente. Daarbij werd onder meer gedacht aan een onderzoek naar de behoefte van betaalbare en flexibele bedrijfshuisvesting binnen de eigen gemeente. Met het nieuw geopende ondernemerscentrum wordt daar nu concreet invulling aan gegeven. Tegelijkertijd zijn bij de huidige bezetting de kosten voor onderhoud en financiering van het gebouw gedekt.

Wethouder Kampschreur vertelt: “Hoewel er aanvankelijk de nodige scepsis bestond over de behoefte en financiële haalbaarheid van een ZZP-centrum, is het gebouw inmiddels vrijwel volledig verhuurd. Het voormalig schoolgebouw kon zonder grote investeringen geschikt worden gemaakt voor de huisvesting van de lokale ondernemers. De meeste inspanning is gestoken in de verbouw van het voormalige schoolplein tot ruime parkeerplaats met bijbehorende groenvoorzieningen. Voor de opening van zaterdag 8 april a.s. zijn nu nog vanuit huis werkende ondernemers (potentiële huurders), buurtbewoners en andere belangstellenden van harte welkom vanaf 13.00 tot 15.00 uur aan de Uitterweert 2!”

 

Ondernemers die daarvoor al de laatst beschikbare werkruimten in het gebouw zouden willen bekijken, kunnen contact opnemen met Ed van Karnenbeek van de gemeente Westervoort (026-3179911).

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties