woensdag, oktober 16, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurDoesburg Jazz 2024: van jazzy funk en blues tot rap en classic...

Doesburg Jazz 2024: van jazzy funk en blues tot rap en classic jazz

Bands en acts zijn gecontracteerd. De Doesburgse podia zijn er klaar voor. Editie 2024 van Ubbink Doesburg Jazz biedt op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 november 22 gratis concerten op 11 podia. Jazz en geïmproviseerde muziek in een groot aantal muzikale stijlen, tegen de backdrop van een van de mooiste steden van Nederland.

De openingsavond is op vrijdag 1 november in Loc 17 met Pax The Humanoid & Niels Broos, bijgestaan door Heqwerk, het DJ duo Hendrik & Quint uit Doetinchem. Rapper Pax. ‘ … die gast met die stem’, werd bekend als lid van The Kyteman Orchestra, waarmee hij optrad op Lowlands en North Sea Jazz. Pianist Niels Broos onderscheidt zich met zijn diepe tonen op piano’s en synths. In zijn muzikale avontuur zijn Radiohead en Coltrane te horen in soulvolle klankkleuren en relaxte beats.

Op zaterdag en zondag biedt het festival een breder muzikaal palet dan ooit. Klassieke jazz van de Blue River Jazz Band, authentieke blues van Steel Going Strong, catchy melodieën van Gusto, sambarock van Adriano Trindade, het ongekende klanklandschap van Die Anstalt, het flitsende gitaarspel van Marton Mengerink en de jazzy funk van The Vonks. Het is er allemaal, en nog veel meer.

Doesburg Jazz gaat in 2024 verder op de ingeslagen weg van professionalisering. Dat is te merken aan een uitgebreidere online pr-campagne en een groter aantal buitenlandse artiesten. Wat blijft is een festival met jazz en geïmproviseerde muziek, met voor iedereen die wil luisteren iets moois. En: Ubbink Doesburg Jazz is nog steeds helemaal gratis!

Zoals elk jaar is het niet uitgesloten dat er op het laatste moment wijzigingen of verrassingen in het programma zijn. Kijk daarom voor het volledige programma, bands, tijden en podia op doesburgjazz.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties