zondag, oktober 6, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenViA15 kan van start na definitieve uitspraak Raad van State

ViA15 kan van start na definitieve uitspraak Raad van State

De Raad van State heeft op woensdag 2 oktober uitspraak gedaan in de zaak over het Tracébesluit ViA15. De langverwachte doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12 heeft groen licht gekregen van de hoogste algemene bestuursrechter van ons land.

Zevenaar verheugd over uitspraak
De uitspraak zorgt ook in Zevenaar voor een jubelstemming. Wethouder Mobiliteit en Leefbaarheid Toon Albers: “Ik ben enorm opgelucht. Deze einduitspraak van de Raad van State geeft weer toekomstperspectief, zowel voor Zevenaar, omliggende gemeenten, de Achterhoek en regio Arnhem – Nijmegen. Met deze uitspraak kunnen we weer vol goede moed vooruit kijken. En dat is goed nieuws voor de bereikbaarheid en de ontwikkeling van Zevenaar en onze regio. Het zorgt ervoor dat inwoners en bedrijven sneller en veiliger kunnen reizen, terwijl we ook de economische groei, de werkgelegenheid en woningbouw een impuls geven. Dit is een belangrijke stap vooruit.”

Minder files
De wegen A12, A325 en N325 vormen de verbinding tussen de Achterhoek, de Liemers, Arnhem en Nijmegen en zijn een belangrijke schakel in het hoofdwegennet van de regio. Met het doortrekken van de A15 verandert de rol en functie van de A325/N325. Het verkeer kan dan via de A15 rijden. Ook de verbreding van de A12 zorgt voor een sterke verbetering in de doorstroming van het verkeer. De aanpassing van beide wegen zorgt voor minder files. Dat is hard nodig voor de inwoners, voor de lokale en regionale economie en de woningbouwontwikkeling in onze regio.

Definitieve uitspraak
Het Tracébesluit ViA15 ligt al sinds 2017 bij de RvS en is gewijzigd in 2019 en 2021. De Raad van State heeft in januari 2021, april 2023 en maart 2024 tussenuitspraken gedaan.
Nu ook het laatste bezwaar van tafel is, staat niets de doortrekking en verbreding meer in de weg. Nu de uitspraak er ligt, kunnen de betrokken partijen een nieuwe planning opstellen en gaat het project een nieuwe fase in.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties