maandag, september 9, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDe Gelderse inzending voor het Regio Songfestival 2024 is bekend

De Gelderse inzending voor het Regio Songfestival 2024 is bekend

Op het Regio Songfestival 2024 wordt Gelderland vertegenwoordigd door zangeres Emma Luca. Speciaal voor dit evenement schreef Emma drie liedjes. Welk liedje de Gelderse zangeres gaat zingen tijdens de finale op 9 november is zojuist bekendgemaakt: Illusie.

Vandaag kon er volop gestemd worden op de drie liedjes. Om 16.00 uur sloot de stembus en werd bekend welke twee het meest populair zijn onder het publiek. De vakjury, Emile Hartkamp en Christon Kloosterboer, koos uiteindelijk het winnende lied Illusie.

Illusie
Samen met haar gitarist Wies Knipping en haar producers ging Emma op zoek naar tekst en muziek die bij haar past. Ze ging de studio in schreef drie disco-pop songs over uiteenlopende onderwerpen.

Emma over de totstandkoming van Illusie: “Het is bijzonder hoe wij als individu allemaal anders naar de wereld kijken. Soms begrijpen we elkaar oprecht niet, door de manier waarop iemand denkt. Maar wat is dan echt? Wat is de wereld? Op basis van mijn gedachten en ervaringen, zie ik de wereld. Maar is dat echt? Is het een illusie? Of een fantasie?” Normaal gesproken zingt Emma in het Engels, maar voor het Regio Songfestival waagt ze zich aan het Nederlands.

Jury
Voor de vakjury was het winnende lied vrijwel meteen duidelijk. Emile Hartkamp: “Illusie is meer dan een illusie. Het is uniek in zijn opbouw, brutaal zelfs. Je hoort duidelijk een eigen muzikale handtekening die naadloos aansluit bij de hedendaagse Nederlandstalige popmuziek.”

Christon Kloosterboer sluit zich daarbij aan: “Move over Dua Lipa & Sabrina Carpenter, de nieuwe disco queen komt uit Doetinchem! Een moderne sound met een knipoog naar de seventies door de fijne disco-violen en groovy baslijnen. Emma Luca gaat Nederland aan het dansen krijgen met deze hit. Let maar op!”

Finale
De finale van het Regio Songfestival wordt een wervelende avond waarin de regio centraal staat; alle 13 regionale omroepen worden vertegenwoordigd door een getalenteerde kandidaat en een van hen wint de tweede editie. De show vindt plaats op zaterdagavond 9 november in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Beluister Illusie nu via gld.nl/songfestival.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties