maandag, september 2, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenOpen monumenten weekend Fort Pannerden en Kasteel Doornenburg

Open monumenten weekend Fort Pannerden en Kasteel Doornenburg

Erfgoed, cultuur en verbinding 

Fort Pannerden en Kasteel Doornenburg organiseren op 14 en 15 september een bijzondere editie van Open Monumentendag. Passend bij het besteden we dit keer extra aandacht aan de verbinding tussen deze unieke erfgoedlocaties in Doornenburg en de manier waarop je deze kunt bezoeken.

Activiteiten op locatie

Fort Pannerden ligt aan het begin van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is het mooiste fort van Nederland. In het weekend van de open monumentendagen zijn er, naast het gebruikelijke aanbod van activiteiten, ook optredens. Zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur is er muziek van Hans Hamers, inmiddels een vertrouwd gezicht op het fort. Op zondagmiddag zijn er twee optredens van het zeemanskoor Schip Ahoy uit Angeren. Het koor treedt op om 13.00 uur en 14.15 uur.

Ook is de Vossenjacht in het gebied rond het fort uitgezet en is het Waterlinie Spel, waarbij jezelf de pion bent, te spelen. 

Kasteel Doornenburg is een robuust middeleeuws kasteel met een museum in de hoofdburcht, een ommuurde voorburcht met middeleeuwse kapel, verbouwde boerderij, herberg met terras en een Bed & Breakfast. Tijdens het weekend zijn er verschillende activiteiten.

In de boerderij en middeleeuwse kapel zijn kunstexposities, op de binnenplaats kinderactiviteiten en diverse optredens rond het gezellige terras van de Herberg.  Op zaterdag speelt  de Huissense-band Silvermusic en op zondag van 11.00 tot 13.00 uur het Betuws-Orkest Senioren en van 15.00 tot 17.00 uur Peter en Kitty

Kunst, cultuur en natuur

De twee Doornenburgse-monumenten zijn opgenomen in de kunstroute “Ode aan de Gelders Poort”. Tijdens de kunst-cultuur-natuurroute kunt u genieten van het werk van 90 kunstenaars op mooie locaties langs een drietal routes door het prachtige natuurgebied de Gelders Poort langs Rijn, Waal en Pannerdens kanaal.

Om dit weekend beide monumenten te bezoeken zijn die routes te volgen. Lopend over de dijk, door het centrum van het dorp of struinend door de uiterwaarden. Kiest u voor uw eigen fiets of een leenfiets, die u op beide locaties kan achterlaten, dan is een routekaart voorhanden. Vanaf de parkeerterreinen is ook de Tuk-Tuk of elektrische golfkar dit weekend ter beschikking, die op en neer rijdt tussen het fort en het kasteel. 

Bezoek Fort Pannerden en Kasteel Doornenburg op 14 en 15 september tussen 11.00 en 17.00 uur. De activiteiten en het vervoer tussen de locaties zijn gratis en dit weekend geldt voor jong en oud een speciale prijs van € 7,50 voor toegang tot Fort Pannerden en ook 7,50 voor Kasteel Hoofdburcht. Met een museumkaart is de toegang gratis. Reserveren kan op onze website voor Fort Pannerden: www.fortpannerden.eu of voor het Kasteel www.kasteeldoornenburg.nl

Kasteel Doornenburg

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties