zondag, september 1, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenDoe mee met beplantingsproject Heel Duiven in het Groen

Doe mee met beplantingsproject Heel Duiven in het Groen

Bewoners in het buitengebied van de gemeente Duiven krijgen de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen om hun erf en percelen landschappelijk aantrekkelijker te maken. Doe mee met het beplantingsproject Heel Duiven in het Groen. Op donderdag 12 september organiseren de gemeente Duiven en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hierover een informatieavond in ontmoetingscentrum Huis van Loo, Loostraat 34 in Loo. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur met koffie en thee. Aanmelden voor de informatieavond is niet verplicht. Aanmelden voor een adviesbezoek kan nu al op slgelderland.nl.

Met de actie ’Heel Duiven in het Groen’ willen gemeente Duiven en SLG samen met inwoners het karakteristieke landschap versterken en de biodiversiteit vergroten. Inwoners krijgen advies en ondersteuning om inheemse bomen en struiken op hun grond aan te planten. Denk aan knotwilgen, vogelbosje, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen.

Informatieavond
Op de informatieavond op 12 september vertelt een adviseur van SLG meer over dit project. Je krijgt informatie over het typische Liemerse landschap, je hoort hoe je mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn. Ook kan je je gelijk aanmelden voor een kosteloos adviesbezoek voor een inrichtingsplan.

Van aanvraag tot aanplanten
Heb je belangstelling voor een veldbezoek met advies? De adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van aanplant op het terrein. Op basis van deze informatie ontvang je een beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting besteld. In het najaar ontvang je het materiaal inclusief aanplantinstructies tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Versterking landschap en biodiversiteit
Een terrein dat goed aansluit op het omliggende landschap levert een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. Dit kan door het aanbrengen van bijvoorbeeld fruitbomen, (struweel)hagen en knotwilgen. Het zorgt ervoor dat dieren zich in een gebied kunnen verplaatsen. Ook zorgt veel groen voor voedsel en beschutting. Daarnaast draagt het bij aan de identiteit van een streek.
Inwoners van Gemeente Duiven hebben eerder meegedaan aan de uitvoering van biodiversiteitsplannen.

Doe ook mee!
Doe je ook mee? Zo leveren we samen een bijdrage aan een aantrekkelijk buitengebied. Meer informatie of aanmelden? Kijk op slgelderland.nl/projecten/heel-duiven-groen.

De gemeente Duiven en provincie Gelderland maken het project financieel mogelijk.

De foto is gemaakt door Marcel de Bont.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties