zondag, september 1, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioSchilderen en tekenen in kleine groepjes

Schilderen en tekenen in kleine groepjes

In haar atelier in Westervoort geeft Marieke Laverman teken- en schilderles aan kleine groepen. Je kunt je er heerlijk onderdompelen in tekenen of schilderen! Het is een lekker ruim en licht atelier en de lessen sluiten aan bij het niveau van de cursist.

De korte cursussen in het atelier bestaan uit drie lessen. Iedere cursus heeft een eigen onderwerp. Vooral op de woensdagochtend van 10.00-12.00 uur is er nog plek.

Op 18 september start “Kleur voluit”. Je gaat bloemen schilderen, én tekenen. De bedoeling is dat we een combinatie maken, dus in één schilderij combineer je vlakken en lijnen. Iedere week start de les met een paar oefeningen en daarna stappen we over op een groter werkstuk. Zo wordt je als snel vrijer in je manier van werken.

De cursus “Aquarel” start op 16 oktober. Deze keer is er vooral aandacht voor het schilderen in laagjes over elkaar en het verschil tussen de scherpe randen en tussen hele zachte overgangen. Een basisvaardigheid die je bij al het aquarel-werk kunt gebruiken. Je hoeft geen ervaren aquarelschilder te zijn om hieraan mee te doen. Iedere les zijn er weer verschillende voorbeelden om uit te proberen.

Vanaf 13 november loopt “Beperkt palet”. Een beperkt palet leidt tot harmonie in je werkstuk, juist door het gebruik van weinig basiskleuren. Maar met dat kleine aantal kleuren zijn weer enorm veel, vaak prachtige, mengkleuren te maken. Met dat gegeven gaan we spelen.

Op de maandagmiddag zijn in het “Open atelier” nog plekken beschikbaar voor het komende seizoen. De wekelijkse lessen worden gegeven van 13.30-16.00 uur. U neemt zelf materiaal en ideeën mee en u krijgt hulp bij de uitvoering wanneer u daar om vraagt.

Atelier Marieke Laverman, Goltackers 85 in Westervoort.

Kort-en-Krachtig: maandag- en woensdagochtend 10.00-12.00 uur in september, oktober en november.

Open atelier: maandagmiddag 13.30-16.00 uur, september tot en met december. Kijk voor meer informatie op www.mariekelaverman.nl of bel 06-25073723.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties