vrijdag, augustus 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenVOOR HET 7e JAAR BROMMERS KIEKEN IN GROESSEN

VOOR HET 7e JAAR BROMMERS KIEKEN IN GROESSEN

Brommertoer van 100 km door de Liemers

GROESSEN – Op zondag 8 september start in Groessen om 09:30 uur voor de zevende keer de “Gruosna 838” brommertoertocht door de Liemers. Voorafgaand zijn de naar verwachting 60 tot 70 authentieke brommers te bewonderen op de startlocatie bij de carnavalsloods van CV De Deurdreiers (Den Oldenhoek 6a te Groessen). Ook ’s-middags na de finish kunnen de brommers worden bewonderd op het terrein van de Zeepkistenrace (Viaduct de Aa te Groessen).

Iedere brommerliefhebber is welkom en kan zonder verplichtingen deelnemen aan de tocht. De toertocht gaat voornamelijk door de Liemers en is in totaal 100 km lang. Er worden een paar pauzes ingelast en halverwege de rit een lunchpauze.

De brommers worden onderweg begeleid en er is een bezemwagen voor pechgevallen. Naast een uniek rallyschild krijgen de deelnemers koffie aangeboden en een uitgebreide lunch op de pauzelocatie. Deelname kost slechts 15 euro dankzij sponsors en de belangeloze inzet van vrijwilligers.

Voortijdig aanmelden wordt op prijs gesteld middels een mail naar brommerskieken@deurdreiers.nl. Inschrijven gebeurt op 8 september.

START: Zondagmorgen 8 september vanuit de carnavalsloods van CV De Deurdreiers aan Den Oldenhoek 6a te Groessen. Vanaf 08:30 uur kunnen deelnemers zich inschrijven en afrekenen. Brommerliefhebbers die niet deelnemen zijn daar uiteraard ook welkom om de brommers te bewonderen. Rond 09:30 start de toertocht.

LUNCHPAUZE: Halverwege de route wordt gestopt voor een uitgebreide lunch met broodjes hamburger en ei en te drinken. Ook dit jaar weer een bijzondere locatie met een rondleiding.

FINISH: Sinds een aantal jaren is dit een indrukwekkend schouwspel vanaf viaduct De Aa in Groessen tijdens de Zeepkistenrace, waar de brommers te gast zijn.

ORGANISATIE: Die is in handen van de Commissie ‘GRUOSNA 838’ (onder de vlag van CV De Deurdreiers te Groessen). Commissieleden: René van Brandenburg, Geert Smits, Peter Berendsen, Tim van der Kroon en teamleiders Stefan van Gulden, Fré Neelis en Bart Willemsen.

Op de foto: Impressie van de startlocatie vorig jaar bij de carnavalsloods van CV De Deurdreiers Groessen (Den Oldenhoek 6a): Archief CV De Deurdreiers

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties