vrijdag, augustus 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioEvenementenSamen wandelen en stil staan bij zelfmoord(preventie) tijdens Walk into the Light

Samen wandelen en stil staan bij zelfmoord(preventie) tijdens Walk into the Light

In de Wereld Suïcide Preventie Week van 9 tot en met 15 september 2024 vindt Walk into the Light plaats. Dit landelijke evenement organiseert wandelingen tijdens zonsopgang in het hele land om aandacht te vragen voor zelfmoord en zelfmoordpreventie. Iedereen die zich betrokken voelt bij dit onderwerp is van harte welkom om mee te wandelen. Deelname is gratis. Op dinsdag 10 september 2024 vindt Walk into the Light in gemeente Zevenaar plaats, in samenwerking met GGNet.

Aandacht en verbondenheid
Walk into the Light is een wandeling naar het licht toe. We staan stil bij de mensen die door zelfmoord zijn overleden. Ook geven we aandacht aan naasten en nabestaanden van personen met suïcidale gedachten, en aan personen die zelf te maken hebben met suïcidale gedachten. Het doel is om verbondenheid te tonen, bewustzijn te creëren en samen te komen.

Wandelroute en ontbijt
Op dinsdag 10 september 2024 start de Walk into the Light in Zevenaar om 05:30 uur bij de Turmac Cultuurfabriek. Samen starten we een route van 5 km. Bij zonsopkomst staan we stil. De route is ook geschikt voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Na de wandeling is er gelegenheid om samen te ontbijten en na te praten in het Grand Café van de Turmac Cultuurfabriek. Deelname aan de wandeling en het ontbijt is gratis. Voor wie dat nodig heeft of prettig vindt, is er nazorg van GGNet.

Gedeelde verantwoordelijkheid
Wethouder sociaal domein Stef Bijl is één van de wethouders die meeloopt: “Stilstaan bij suïcidepreventie is zo belangrijk. Het kan namelijk echt levens redden. Zelfmoord heeft namelijk niet alleen impact op de direct betrokkenen, maar ook op de samenleving. Elk leven dat gered kan worden, betekent minder verlies voor families en de maatschappij. Walk into the Light is een prachtig initiatief wat duidelijk maakt dat het een gedeelde verantwoordelijkheid is om te zorgen voor elkaar in moeilijke tijden.”

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden voor Walk into the Light in Zevenaar op
www.walkintothelight.nl/zevenaar-gelderland/.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties