maandag, juli 29, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenFeestelijke opening Zomerschool Montferland

Feestelijke opening Zomerschool Montferland

De Zomerschool Montferland is begonnen. Op woensdag 25 juli opende wethouder Onderwijs Marije Eleveld de Zomerschool in Bibliotheek Montferland. Ze deed dit samen met de kinderen en jongeren die dit jaar naar de Zomerschool komen.

Er doen ruim 90 kinderen en jongeren mee aan deze achtste editie. De Zomerschool is voor alle Montferlandse kinderen en jongeren die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vier weken lang staan lezen, schrijven, leren, spelen en samenwerken centraal.  Kinderen van 6 tot en met 12 jaar en jongeren van 13 + met allerlei achtergronden én nationaliteiten doen mee. Ze worden aangemeld via de scholen.

Het programma voor de kinderen is in Bibliotheek Didam. Iedere week heeft een thema; deze eerste week was het thema ‘feest’. Passend bij de thema’s zijn er activiteiten en workshops. Zo maakten de kinderen deze week beweegbare beesten bij de workshops van kunstenares Ineke van Geemen. De jongeren gaan in de vier weken van de Zomerschool bij Welcom aan de slag. Er zijn sport en spel activiteiten, de jongeren volgen een rapworkshop, ze maken graffiti en gaan koken.

De Zomerschool Montferland is een nauwe samenwerking tussen Bibliotheek Montferland, Gemeente Montferland en de welzijnsinstelling Welcom. Speciaal ingehuurde begeleiders zijn Pabo-studenten of studenten van een andere pedagogische opleiding. Daarnaast helpen vrijwilligers.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties