maandag, juli 29, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenPrimeur bij Willem Tell: schutterij introduceert jeugdkoning(in)schieten 

Primeur bij Willem Tell: schutterij introduceert jeugdkoning(in)schieten 

Schutterij Willem Tell uit Loo beleeft een primeur tijdens de Loose kermis (zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 augustus). Voor de eerste maal in de historie van de ruim honderd jaar oude vereniging strijdt de jeugd om de titel jeugdkoning(in) van Loo. 

Willem Tell is al vele jaren actief om de jongste generaties bij de schutterij en al zijn tradities te betrekken. Dit jaar gaat er nog een schepje bovenop met de toevoeging van het jeugdkoning(in)schieten. Deze wedstrijd vindt parallel aan het prijsschieten op kermismaandag (19 augustus) plaats, op een tweede schietbaan. Leden van de Loose schietvereniging Jemmy Tell begeleiden de wedstrijd. 

Schieten op sfeervol terrein
Het jeugdkoning(in)schieten is bedoeld voor jeugdleden, kinderen van leden en Loose jeugd (in alle gevallen van 8 tot en met 16 jaar). Wie de vogel van de pin schiet, mag zich een jaar lang jeugdkoning(in) van Loo noemen. De installatie vindt plaats op het sfeervolle, drukbezette schietterrein waar niet veel later (om 12.00 uur) het koning(in)schieten begint. De muzikale hulde en vendelhulde, aansluitend in het schuttersgebouw, zijn uiteraard ook voor de nieuwe jeugdkoning(in) bedoeld.

Geen verplichtingen
Het jeugdkoning(in)schieten is een leuk, laagdrempelig extraatje dat veel ruimte biedt voor eigen invulling. Kandidaten mogen voorafgaand aan het schieten aangeven hoe zij het ideale jeugdkoning(in)schap voor zich zien. Willem Tell biedt tijdens de Loose kermis en het hele schuttersseizoen veel mogelijkheden, maar verplicht niets. 

Start inschrijving: 13 augustus
Op dinsdag 13 augustus (18.30 uur) start de inschrijving voor het jeugdkoning(in)schieten in het schuttersgebouw van Willem Tell. Dit is tijdens de jaarlijkse warming-up, een avond waarop met kinderen uit het dorp onder meer zaalversieringen worden geknutseld. Willem Tell gaat in gesprek met kandidaten en hun ouders. Zij kunnen op dat moment aangeven hoe zij invulling willen geven aan het eventuele jeugdkoning(in)schap. Voor vragen en meer informatie is de vereniging bereikbaar per e-mail: secretariaat@willemtellloo.nl

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties