zondag, september 1, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenZomertijd wandeling - klompenpad organisatie Dorpsraad Groessen

Zomertijd wandeling – klompenpad organisatie Dorpsraad Groessen

Voor het 4e jaar organiseert de activiteitencommissie van de Dorpsraad Groessen een zomertijd- klompenpad wandeling op zondag 29 maart 2020.

U kunt starten tussen 09:00 uur en 11:00 uur.

Start en finish zijn: Dorpshuis Groessen, St. Isidorusplein 4, 6923BD Groessen.

Deze route is speciaal uitgezet voor deze morgen, en loopt over privé terrein. De eigenaren geven voor deze ene morgen toestemming om over hun grondgebied te wandelen.

Tijdens de route komt U langs “Stichting klussen en kringloop“ en is speciaal geopend voor deze morgen, kijk hier rustig rond en vervolg de route langs het erf van “ Huize Rijswijk “

Dit jaar staat in het teken van de huizen die verdwijnen of al verdwenen zijn in het Buurtschap de Helhoek en we maken een klein uitstapje richting Ooy en Zevenaar. 

Na de Betuwelijn, die ons mooie dorpje in tweeën brak, komt de A15 er nogmaals als een mes doorheen. Iets wat een grote impact heeft voor Groessen. 

Na een uurtje wandelen bereik je de pauze plaats in buurschap de Helhoek bij het voormalig hoofdgebouw van de Unilever / Bedrijvencentrum, een unieke kans om het voor Groessen zo’n belangrijk gebouw te bezoeken. Koffie en thee met iets lekkers staan voor u klaar en voor de vitamine is er een appeltje van de Stokhorst.

We wandelen langs de (niet als dusdanig erkende) Havezate de Beerenclauw door de weilanden, om uiteindelijk weer langs de kathedraal van de Liemers in het dorp uit te komen

De totale route is rond de 10 km, en loopt over verharde en onverharde wegen en over schouwpaden van Rijkswaterstaat en is helaas niet toegankelijk voor scoot-mobiel of rolstoel.

De HKDGL ( historische kring Duiven Groessen Loo) is aanwezig in het Dorpshuis met een doorlopende presentatie over de huizen die verdwenen zijn i.v.m. de aanleg van de A15.

Deze ochtend wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Duiven en Dorpsraad Groessen.

De deelname is gratis u kunt u inschrijven via email adres: zomertijdwandeling@gmail.com

OOK INTERESSANT?

2 REACTIES

  1. Helaas hebben we de zomertijdwandeling moeten aflasten.
    Wij zoeken naar een nieuwe datum eind zomer begin van de herfst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties